Tunnista tunteet- kuvataulu
Tunnista tunteet- kuvataulu

Tunnista tunteet- kuvataulu

12,00 €
sis. 10 % ALV
Toimitetaan sähköisesti PDF-muodossa.

Vahvista lasten tunne- ja kaveritaitoja tällä mainiolla kuvataululla, josta löydätte paljon päiväkodin arjesta tuttuja tapahtumia. 

Tunnelmon päiväkodin on täyttänyt arkinen tohina. Venni ja Martti esittelevät Pasille lelupäivän lelujaan, Ullaa taitaa vähän jännittää oman vuoron odottaminen. Omppu nukkuu jo rauhallisesti. Kertulla ja Miiolla on riitaa värikynästä. Lassi on juuri tulossa päiväkotiin. Jos katsot kuvaa tarkasti, huomaat, että ihan jokaisella lapsella ja aikuisella on jokin tunne. 

Tutkikaa yhdessä kuvataulua, tunnistakaa tunteita yksi tunne kerrallaan ja pohtikaa materiaalista löytyviä kysymyksiä esimerkiksi: Mistä tunne voisi johtua? Milloin sinulla on ollut sama tunne? Missä kohtaa kehoa sama tunne sinulla tuntuu? Lapsi saa asettaa tunnetta vastaavan kaapusen merkiksi kuvaan. 

Aseta taulu lasten saataville niin, että kuvaa saa tutkia ja leikkiä kaapusten kanssa. Lapsi voi näin itsenäisesti ja leikin kautta jatkaa yhdessä läpi käytyjen asioiden pohtimista ja käsittelyä. 

Vinkki: Yksityiskohtaista kuvaa voi hyödyntää myös tuttujen asioiden ja esineiden nimeämiseen.


Tunnista tunteita -kuvataulu auttaa oivaltamaan tapahtumien ja tunteiden yhteyttä ja tunnistamaan tunteita. Kun lapsi oppii huomaamaan tapahtumien ja tunteiden yhteyden, syntyy ajatus siitä, että minun tekoni vaikuttavat omiin ja toisten tunteisiin ja samalla avautuu mahdollisuus toimia toisten hyväksi. Kyky empatiaan ja myötätuntoon vahvistuu ja samalla vahvistuvat myös kaveritaidot.

Tukikysymysten avulla lapsi pääsee pohtimana myös omaa kokemusmaailmaansa ja peilaamaan sitä toisiin ja kuvan lapsiin. Miten minä tämän tilanteen koen? Tuleeko kaikille aina sama tunne samassa tilanteessa? On tärkeää ymmärtää, että kaikki tavat tuntea ovat oikeita ja sallittuja. Turvallinen ryhmähenki rakentuu luottamuksesta siihen, että saan olla juuri sellainen kuin olen. Materiaalin kysymysten tuella pohditaan myös sitä, mistä itsessään voi tunnistaa tämän tunteen ja herätellään tunnekehoyhteyttä, ajatusta siitä, että tunteet konkreettisesti tuntuvat kehossamme.

Kuvataulua voi käyttää myös, kun lähdette käsittelemään tiettyä tunnetta Kaapusten tunnetaitosalkun avulla. 

Kuvataulun kuva löytyy myös Kaapuset - Ensimmäinen matka maahan -kirjan sivuilta.


Materiaali: Tuote on itse tulostettava PDF-tiedosto ja se sisältää kolme(3) A4 kokoista sivua sekä yhden A3 kokoisen kuvataulun. Tiedosto on ladattavissa pdf-muodossa 7 vuorokautta ostohetkestä, joten tallennathan materiaalin tietokoneellesi. Tiedosto saapuu antamaasi sähköpostiosoitteeseen heti tilausvahvistuksen yhteydessä. Tiedoston voi ladata kerran. Toimituskulut 0€. Suosittelemme kuvien laminoimista.

Yksityisasiakas: Tiedoston käyttöoikeus on henkilökohtainen. Yhtä ostettua tiedostoa saa käyttää työkäytössä omassa varhaiskasvatusryhmässä ja kotona. 

Päiväkoti- ja yritysasiakas: Huomiothan, että yhtä ostettua tiedostoa saa käyttää enintään kahdessa varhaiskasvatusryhmässä. Mikäli käytät materiaalia esim. neljässä eri ryhmässä, ostathan tiedoston kaksi kertaa. Mikäli teet tilauksen yritysasiakkaiden laskutuksella, lasku saapuu ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilauksen jälkeen.

Tuotteen suunnittelu ja kuvitus: Tunnetaito-ohjaaja Tanja Ylimäinen ja psykiatrinen sairaanhoitaja Teija Hietala

Tuotteiden kopioiminen ja väärinkäyttö on kielletty © Kaapuset

Sähköisillä materiaaleilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. 

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.