Tunnekuvat kaulanauhaan
Tunnekuvat kaulanauhaan

Tunnekuvat kaulanauhaan

25,90 €
sis. 24 % ALV

Helposti mukana kulkevat tunnekuvat tukevat tunnepuhetta arjen tilanteissa. Sopivat avainnauhaan!

Kaapusten tunnekuvat tukevat tunteiden sanoittamista, auttavat omien ja toisten tunteiden tunnistamisessa sekä auttavat lasta ilmaisemaan tunteitaan. Tunnekuvat ovat toimiva ja tarpeellinen apuväline tunnetaitojen tehokkaampaan opettamiseen arjen vaihtuvissa tilanteissa. Avainnauhaan kiinnitettävät tunnekuvat kulkevat mukana kaikkialla. 

Tunnekuvia on hyvä käyttää lapsen kanssa toistuvasti erilaisissa tilanteissa. Tunnekuvat auttavat lasta havainnoimaan ja käsittelemään tapahtumia, lapsi saa harjoitella tunteiden hallintaa, oppia tunnistamaan erilaisia tunteita itsessä ja muissa sekä tunnekorttien kautta ilmaisemaan omia tunteita. Muistathan, ettei tunnekorttien tulkinnassa ole oikeaa tai väärää vastausta.

Näin hyödynnät Kaapusten tunnekuvia arjessa:

- Ristiriitatilanteissa sanoittamisen tukena. Kuvilla voidaan ilmaista tilanteen osapuolissa aikaan saamia tunteita. Pienille lapsille aikuinen voi näyttää kuvaa ja nimetä tunteen. Kuvien tullessa tutuksi lapsi voi valita tunnekuvan itse. Tunnekuvien tuella voi pohtia, miten voisi toimia, jotta tunnetilat muuttuisivat iloisemmiksi. Näin lapsi oppii hahmottamaan ja nimeämään tunteitaan sekä pohtimaan, minkälaiset teot  vaikuttavat sekä omiin että toisten tunteisiin.

- Lapsi voi ilmaista omaa tunnetilaansa tai aikuinen voi sanoittaa tunnetiloja lapselle moninaisissa arjen tilanteissa aamun hoitoon jäämisestä, erilaisten puuhien kautta, pukemiseen ja päivälepoon. Samalla lapsi alkaa hiljalleen oppia, että tunnetilat ovat vaihtuvia.

- Aikuinenkin voi käyttää tunnekuvia apuna sanoittaessaan omia tunteitaan lapselle. Aikuisen avoin suhtautuminen tunteista puhumiseen toimii rohkaisevana esimerkkinä myös lapselle. Samalla lapsi huomaa, että myös aikuisilla on ihan samanlaisia tunteita kuin lapsilla.

- Tutkikaa kuvia yhdessä. Jokainen valitsee yhden tunnekuvan, nimeää tunteen ja kertoo, mikä tämän tunteen voi saada aikaan. Näin syntyy mainioita keskusteluja.

Toimitus eteenpäin viikon kuluessa. 


Pakkaus sisältää: 17 kuvakorttia, koko noin 7x7cm. 

Tunteet: Ilo, suru, viha, onni, rauha, pelko, innostus, levoton, kateus, huoli, hämmästys, inho, neutraali, jännitys, rakkaus, häpeä ja ylpeys. Tunteita ei ole erikseen merkitty kortteihin.

Materiaali: 170 g G-Print-paperi, kuumalaminoitu. Kortit järjestetty metalliseen avattavaan avainrenkaaseen.

Poista rikkinäinen tuote heti käytöstä. Tuote on tarkoitettu vain aikuisen käyttöön. 

Huomioithan, että tuotteen värit voivat hieman poiketa verkkosivuston kuvista.

Suunnittelu ja kuvitus Kaapuset Oy

Kortit on valmistettu Oulussa.

Tuotteiden kopioiminen kielletty © Kaapuset

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.