Toiminnanohjauskortit
Toiminnanohjauskortit

Toiminnanohjauskortit

10,00 €
sis. 10 % ALV
Toimitetaan sähköisesti PDF-muodossa.

Tukea vuorovaikutukseen! Tässä ovat itse tulostettavat iloiset ja selkeät toiminnanohjauskortit, jotka sopivat käytettäväksi niin kotiin kuin varhaiskasvatukseen!

Havainnolliset ja värikkäät kuvat tukevat lapsen osallisuutta ja itsensä ilmaisemista sekä motivoivat ja auttavat hahmottamaan kuinka toimia. 

Toiminnanohjauskortit voi ottaa käyttöön vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tueksi jo pienen lapsen kanssa, jolle kuvien merkitys ei ole vielä selkeää. Kuvat saavat kyllä merkityksensä vuorovaikutustilanteissa kuvien, sanoittamisen ja toiminnan toistuvasti yhdistyessä.

Kuvien merkityksen kirkastuessa, kuvien kautta lapsen on helpompi ohjautua toivottuun toimintaan. Kuvien tuella lapsi pystyy myös ilmaisemaan mielipiteitään ja toiveitaan. Esimerkiksi peukku ylös -kuvalla voi ilmaista, että oli kivaa! 

Toiminnanohjauskorteissa mukana olevien liikennevalojen visuaalinen viesti tukee palautetta ja säästää äänenkäyttöä.

  • Vihreä kannustaa ja tukee hyvää palautetta. "Oletpa taitava. Hienosti menee!"
  • Keltainen on varoitusväri. Nyt meinaa tilanne lipsua. Aika hidastaa. 
  • Punainen tarkoittaa SEIS välittömästi! Aika kieltää ja muuttaa toiminnan suuntaa näyttämällä valoa ja juttelemalla lapsen tai ryhmän kanssa. 
  • Vihreää voi käyttää runsaasti positiivisena palautteena. Lapsi oppii nopeasti leikin kautta, että vihreä hymiö on mukava ja tavoittelemisen arvoinen juttu. 
  • Keltaisella voi hoksauttaa useamminkin kuin kerran, innostuneena saattaa hetken päästä unohtua, että täytyi hidastaa. Punaista voi käyttää, kun varoitukset eivät tuota tulosta tai todella tarvitaan välitöntä toiminnan pysäyttämistä. Muistathan ottaa vihreän esiin heti, kun sille on syytä!
  • Tärkeää on aina sanoittaa lapselle minkä vuoksi mikäkin väri hänelle näytettiin. Punaisen kohdalla on tärkeää myös kertoa, miten hän voisi toimia, jotta väri olisi taas vihreä.

Kortit ovat hyödyksi kaikille lapsille ja toimivat vuorovaikutuksen tukena etenkin heille, joiden kielelliset valmiudet ovat vielä kehittymässä.

Toiminnanohjauskorteistamme löydät 33 kuvaa arjen toiminnanohjauksen ja kommunikoinnin tueksi. Voit tulostaa haluamasi koon tulostuksen asetuksia säätämällä. Tiedostossa kuvat säilyvät kätevästi tallessa ja voit helposti tulostaa uudet kuvat kadonneiden tai rikkoutuneiden tilalle.


Aiheet: kuuntelu, hiljaisuus, stop, peukku ylös, peukku alas, syöminen, aamupala, lounas, välipala, kahvipaussi, juominen, astioiden palautus, wc, käsienpesu, pukeminen, riisuminen, istua, seisoa, jono, rivi, tuokio, lukeminen, leikki, jumppa, lelujen keräys, päivälepo, ulkoilu, sisään, ulos sekä liikennevalot ilmeillä. Lisäksi korteteissa on mukana sydäkortti.

Materiaali: Tuote on itse tulostettava, kuusi A4 kokoista arkkia sisältävä, ladattava tiedosto. Tiedosto saapuu antamaasi sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen yhteydessä. Tiedoston voi ladata kerran ja tallentaa itselleen. Tiedosto on ladattavissa 7 vuorokautta ostohetkestä. Toimituskulut 0e.

Tuotteiden todellinen väri voi hieman poiketa verkkosivuston kuvista. Tiedostossa RGB- väriprofiili.

Henkilöasiakas: Ostamasi käyttöoikeus on henkilökohtainen. Yhtä ostettua tiedostoa saa käyttää työkäytössä enintään yhdessä varhaiskasvatusryhmässä ja kotona. 

Päiväkoti- ja yritysasiakas: Huomiothan, että yhtä ostettua tiedostoa saa käyttää yhdessä varhaiskasvatusryhmässä. Mikäli teet tilauksen yritysasiakkaiden verkkolaskutuksella, tiedosto saapuu antamaasi sähköpostiosoitteeseen tilauksen käsittelyn jälkeen.

Suunnittelu ja kuvitus Kaapuset Oy

Käyttöoikeuden ulkopuolella tiedoston sisällön jakaminen, kopioiminen ja tuotteen jälleenmyyminen on kielletty.

© Kaapuset

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.