Toiminnanohjauskortit
Toiminnanohjauskortit
Toiminnanohjauskortit
Toiminnanohjauskortit
Toiminnanohjauskortit

Toiminnanohjauskortit

28,90 €
sis. 24 % ALV

Tukea vuorovaikutukseen. 33 helposti mukana kulkevaa kuvakorttia. Kortit ovat aina käden ulottuvilla, kun tarvitset niitä yhteyden löytämiseen!  

Havainnolliset ja värikkäät kuvat tukevat lapsen osallisuutta ja itsensä ilmaisemista sekä motivoivat ja auttavat hahmottamaan kuinka toimia. 

Toiminnanohjauskortit voi ottaa käyttöön vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tueksi jo pienen lapsen kanssa, jolle kuvien merkitys ei ole vielä selkeää. Kuvat saavat kyllä merkityksensä vuorovaikutustilanteissa kuvien, sanoittamisen ja toiminnan toistuvasti yhdistyessä.

Kuvien merkityksen kirkastuessa, kuvien kautta lapsen on helpompi ohjautua toivottuun toimintaan. Kuvien tuella lapsi pystyy myös ilmaisemaan mielipiteitään ja toiveitaan. Esimerkiksi peukku ylös -kuvalla voi ilmaista, että oli kivaa! 

Toiminnanohjauskorteissa mukana olevien sydämen ja liikennevalojen visuaalinen viesti tukee palautetta ja säästää äänenkäyttöä. 

  • Vihreä kannustaa ja antaa hyvää palautetta. Oletpa taitava. Hienosti menee! 
  • Keltainen on varoitusväri. Nyt meinaa tilanne lipsua. Aika hidastaa. 
  • Punainen tarkoittaa SEIS välittömästi! Aika kieltää ja muuttaa toiminnan suuntaa näyttämällä valoa ja juttelemalla lapsen tai ryhmän kanssa. 
  • Vihreää voi käyttää runsaasti positiivisena palautteena. Lapsi oppii nopeasti leikin kautta, että vihreä hymiö on mukava ja tavoittelemisen arvoinen juttu. 
  • Keltaisella voi hoksauttaa useamminkin kuin kerran, innostuneena saattaa hetken päästä unohtua, että täytyi hidastaa. Punaista voi käyttää, kun varoitukset eivät tuota tulosta tai todella tarvitaan välitöntä toiminnan pysäyttämistä. Muistathan ottaa vihreän esiin heti, kun sille on syytä!
  • Tärkeää on aina selittää lapselle minkä vuoksi mikäkin väri hänelle näytettiin. Punaisen kohdalla on tärkeää myös kertoa, miten hän voisi toimia, jotta väri olisi taas vihreä.
  • Sydän puolestaan vahvistaa vihreän liikennevalon kanssa sanallista positiivista palautetta lapsen toimiessa húomaavaisesti ja auttavaisesti toisia kohtaan.

Kortit ovat hyödyksi kaikille lapsille ja toimivat vuorovaikutuksen tukena etenkin heille, joiden kielelliset valmiudet ovat vielä kehittymässä.


Aiheet: kuuntelu, hiljaisuus, stop, peukku ylös, peukku alas, syöminen, aamupala, lounas, välipala, juominen, astioiden palautus, wc, käsienpesu, pukeminen, riisuminen, istua, seisoa, jono, rivi, tuokio, lukeminen, leikki, jumppa, lelujen keräys, päivälepo, ulkoilu, sisään, ulos sekä liikennevalot ilmeillä ja sydänkortti.

Pakkaus sisältää: 33 kuvakorttia, koko noin 7x7cm. 

Materiaali: 170 g G-Print-paperi, kuumalaminoitu ja kulmat pyöristetty. Kortit järjestetty metalliseen avattavaan avainrenkaaseen.

Poista rikkinäinen tuote heti käytöstä. Tuote on tarkoitettu vain aikuisen käyttöön. 

Huomioithan, että tuotteen värit voivat hieman poiketa verkkosivuston kuvista.

Suunnittelu ja kuvitus: Lasten- ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM®, sosionomi AMK (varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys), sairaanhoitaja Tanja Ylimäinen ja psykiatrinen sairaanhoitaja Teija Hietala

Kortit on valmistettu Suomessa.

Tuotteiden kopioiminen kielletty © Kaapuset


Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Yhteensopivia tuotteita