Kaapuset - tunnekuvat (ladattava tiedosto)
Kaapuset - tunnekuvat (ladattava tiedosto)
Kaapuset - tunnekuvat (ladattava tiedosto)
Kaapuset - tunnekuvat (ladattava tiedosto)
Kaapuset - tunnekuvat (ladattava tiedosto)

Kaapuset - tunnekuvat (ladattava tiedosto)

9,90 €
sis. 24 % ALV
Helposti mukana kulkevat tunnekuvat tukevat tunnepuhetta arjen tilanteissa. Sopivat avainnauhaan ja muistipeliksi!

Kaapusten tunnekuvat tukevat tunteiden sanoittamista, auttavat omien ja toisten tunteiden tunnistamisessa sekä auttavat lasta ilmaisemaan tunteitaan. Tunnekuvat ovat toimiva ja tarpeellinen apuväline tunnetaitojen tehokkaampaan opettamiseen arjen vaihtuvissa tilanteissa. Avainnauhaan kiinnitettävät tunnekuvat kulkevat mukana kaikkialla. 

Tunnekuvia on hyvä käyttää lapsen kanssa toistuvasti erilaisissa tilanteissa. Tunnekuvat auttavat lasta havainnoimaan ja käsittelemään tapahtumia, lapsi saa harjoitella tunteiden hallintaa, oppia tunnistamaan erilaisia tunteita itsessä ja muissa sekä tunnekorttien kautta ilmaisemaan omia tunteita. Muistathan, ettei tunnekorttien tulkinnassa ole oikeaa tai väärää vastausta.

Näin hyödynnät Kaapusten tunnekuvia arjessa:

- Ristiriitatilanteissa sanoittamisen tukena. Kuvilla voidaan ilmaista tilanteen osapuolissa aikaan saamia tunteita. Pienille lapsille aikuinen voi näyttää kuvaa ja nimetä tunteen. Kuvien tullessa tutuksi lapsi voi valita tunnekuvan itse. Tunnekuvien tuella voi pohtia, miten voisi toimia, jotta tunnetilat muuttuisivat iloisemmiksi. Näin lapsi oppii hahmottamaan ja nimeämään tunteitaan sekä pohtimaan, minkälaiset teot  vaikuttavat sekä omiin että toisten tunteisiin.

- Lapsi voi ilmaista omaa tunnetilaansa tai aikuinen voi sanoittaa tunnetiloja lapselle moninaisissa arjen tilanteissa aamun hoitoon jäämisestä, erilaisten puuhien kautta, pukemiseen ja päivälepoon. Samalla lapsi alkaa hiljalleen oppia, että tunnetilat ovat vaihtuvia.

- Aikuinenkin voi käyttää tunnekuvia apuna sanoittaessaan omia tunteitaan lapselle. Aikuisen avoin suhtautuminen tunteista puhumiseen toimii rohkaisevana esimerkkinä myös lapselle. Samalla lapsi huomaa, että myös aikuisilla on ihan samanlaisia tunteita kuin lapsilla.

- Tutkikaa kuvia yhdessä. Jokainen valitsee yhden tunnekuvan, nimeää tunteen ja kertoo, mikä tämän tunteen voi saada aikaan. Näin syntyy mainioita keskusteluja.


Tulostamalla kuvat tuplana saat kuvista ihanan tunnemuistipelin, jota voi hyödyntää monella tavalla lisäämään tunnepuhetta.

Se joka löytää parin vastaa johonkin seuraavista kysymyksistä:

- Mikä tunne tämä on?

- Milloin voi tulla tällainen tunne?

- Milloin sinulla on ollut tämä tunne?

- Mistä tämän tunteen huomaa?

- Onko sinulla ollut tänään tämä tunne? Kertoisitko mikä sai tunteen aikaan?

- Onko kaikilla ihmisillä joskus tällainen tunne? 

Aloittakaa tunnistamisesta ja siirtykää vaikeampiin kysymyksiin tunnekuvien tullessa tutuiksi. Pienten kanssa pelatessa aikuinen voi sanoittaa vastauksen.


Helposti mukana kulkevat Kaapusten tunnekuvat tukevat erinomaisesti tunnetaitojen oppimista. Tunnekuvat on suunniteltu tunteiden tunnistamisen, sanoittamisen ja ilmaisemisen tueksi arjen vaihtuviin tilanteisiin ja yhteisiin pelihetkiin kaikenikäisille. Lisätään tunnepuhetta arjessa! Kortit toimivat tukena kaikkien Kaapusten materiaalien rinnalla.


Ikä suositus: Tunnekuvista hyötyvät kaikenikäiset lapset.

Materiaali: Tuote on itse tulostettava, kuusi(6) A4 kokoista arkkia sisältävä, ladattava PDF-tiedosto. Tiedosto saapuu antamaasi sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen yhteydessä. Tiedoston voi ladata kerran ja se on ladattavissa 14 vuorokautta ostohetkestä. Tallennetussa tiedostossa kuvat säilyvät kätevästi tallessa ja uudet kuvat löytyvät helposti kadonneiden tai rikki menneiden tilalle! Toimituskulut 0 euroa. Suosittelemma kuvien laminointia tulostamisen jälkeen, jotta kuvat säilyvät käytössä pidempään. Mikäli haluat kuvat kaulanauhaan voit esim. Rei`jittimellä tehdä reijät kuviin ja puhauttaa ne avainrenkaaseen.

Henkilöasiakas: Ostamasi käyttöoikeus on henkilökohtainen. Yhtä ostettua tiedostoa saa käyttää työkäytössä yhdessä varhaiskasvatusryhmässä. 

Päiväkoti- ja yritysasiakas: Huomiothan, että yhtä ostettua tiedostoa saa käyttää yhdessä varhaiskasvatusryhmässä. Mikäli teet tilauksen yritysasiakkaiden laskutuksella, tiedosto saapuu antamaasi sähköpostiosoitteeseen tilauksen käsittelyn jälkeen.

Käyttöoikeuden ulkopuolella tiedoston sisällön jakaminen, kopioiminen ja tuotteen jälleenmyyminen on kielletty.

Tuotteiden todellinen väri voi hieman poiketa verkkosivuston kuvista. Tiedostossa RGB- väriprofiili.

Tuotteen suunnittelu ja kuvitus: Lasten- ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM®, sosionomi AMK (varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys), sairaanhoitaja Tanja Ylimäinen ja psykiatrinen sairaanhoitaja Teija Hietala

Kortit on valmistettu Suomessa.

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.