Meidän tarina

Kaapuset on kahden naisen unelma, joka on kasvanut pienyritykseksi. Keväällä 2023 alkanut matkamme on tuonut Kaapusten tuotteet jo moniin varhaiskasvatusyksiköihin, kouluihin, terapeuttien ja yhteisöjen käyttöön. Lempeys, lapsilähtöisyys ja tunnetaitojen tuominen osaksi kokopäiväpedagogiikkaa ovat tuotteidemme sydän. Kaapuset herättävät lasten mielenkiinnon ja innostavat oppimaan leikin kautta, tehden kasvattajien arjesta helpompaa ja mahdollistaen keskittymisen tärkeimpään – aikaan lapsen kanssa.

Tunnetaitojen kehittäminen on avain tasapainoiseen ja onnelliseen elämään. Vahvat tunnetaidot tukevat itsetuntoa, vuorovaikutustaitoja ja oppimista, auttaen meitä navigoimaan elämän haasteissa. Tunnetaitojen vahvistamisella voimme myös ennaltaehkäistä mielenterveysongelmia ja tukea heidän kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kaapusten avulla rakennamme pohjan, jonka päälle kaikki muu on hyvä rakentaa. Tunnetaidot eivät kuitenkaan synny itsestään, vaan niitä täytyy harjoitella samalla tavoin kuin vaikkapa aakkosia ja numeroita. Tunnetaitojen harjoittelu ei ole pikamatka vaan hitaasti ajan kanssa kuljettu maraton vauvavuosista nuoruuteen, ja aina aikuisuuteen saakka. Tunnetaitojen harjoittelun voi aloittaa milloin tahansa, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä oppia.

Lapsi tarvitsee tunnetaitojen harjoitteluun vuorovaikutusta, turvaa ja yhteyttä, joissa hän voi olla oma itsensä ja ilmaista tunteensa vapaasti. Tämä mahdollistaa tunteiden käsittelyn ja ymmärtämisen, mikä tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. 

Tarjoamme laadukkaita tuotteita ja palveluita, jotka huomioivat varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteet, tunnetaidot, toiminnanohjauksen ja lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Kaapusten tuotteet syntyvät moniammatillisena yhteistyönä ja ovat jatkuvan kehityksen tulosta, jossa kuuntelemme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Näin kehitämme tuotteitamme entistä paremmiksi tukemaan lapsen kokonaisvaltaista kehitystä sekä varhaiskasvatuksen tarpeita ja tavoitteita.

Me olemme Tanja ja Teija, kaksi sisarusta ja yrittäjää, intohimoisia tunnetaitojen kehittäjiä ja lasten hyvinvoinnin edistäjiä. Tanja on kahden lapsen äiti, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM®, sosionomi AMK (varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys) ja neuropsykiatrinen valmentaja. Teija on psykiatrinen sairaanhoitaja ja itseoppinut taiteilija. Yhdessä olemme luoneet Kaapuset – unelman, jossa luovuus ja lasten hyvinvointi kohtaavat.

Kaapuset ovat täällä kaikkia meitä varten! Kaikkia, jotka haluavat panostaa lasten tulevaisuuteen, kaikkia, jotka uskovat, että leikki on lapsen tapa oppia, ja kaikkia, jotka kaipaavat elämäänsä hieman lisää väriä ja hauskuutta. Tervetuloa verkkokauppaamme, jossa tunnetaitojen harjoittelu muuttuu saduksi ja yhteiseksi leikiksi, tukien samalla kokonaisvaltaisesti varhaiskasvatuksen tavoitteita. Luodaan yhdessä maailma, jossa tunteet ovat kuin sää – turvallinen ja jokapäiväinen puheenaihe!

Tutustu valikoimaamme ja löydä omat suosikkisi. 

Kaapuset: Teija ja Tanja