Osa 1. Harjoituksia lapsen tunnekehoyhteyden vahvistamiseen - SYDÄNRUMPU

Osa 1. Harjoituksia lapsen tunnekehoyhteyden vahvistamiseen - SYDÄNRUMPU

Tämä ei olekaan ihan tavallinen laatikko, vaikka saattaa siltä näyttää. Vaan jotain paljon tärkeämpää, nimittäin SYDÄNRUMPU.❤️  Sydänrummun aarteena piilee jotain poikkeuksellisen tärkeää! Se on kuin avain tunnekehoyhteyteen – ymmärrykseen siitä, miten tunteemme vaikuttavat kehoomme ja miten voimme oppia tunnistamaan ne paremmin. ❤️Omien tunteiden tunnistamisen opettelu alkaa tunnekehoyhteyden vahvistamisesta. Sydämen sykkeen muutoksia eri tunnetiloissa rummun ja liikkeen avulla havainnollistamalla, voi lasten kanssa tutustua tunnekehoyhteyteen. Sydämen sykkeen muutokset ovat lapselle selkeästi havaittavissa oleva ja ymmärrettävä kehollinen muutos. Sydänrummun avulla tutkitaan lasten kanssa tunteiden kehollista kokemista. Mikä tahansa rummutettavissa oleva väline, ja tietysti myös oikea rumpu, jos sellainen on saatavilla.


❤️ Aseta esille muutamia tunnekortteja. Käykää kortit yhdessä läpi ja nimetkää tunteet.

❤️ Kerro lapsille, että tunteet tuntuvat meidän kehossamme, esimerkiksi sydämessä saaden sydämenrytmin muuttumaan.Sydämen rytmin muutokset ovat yksi kehomme tapa kertoa meille tunteistamme.

❤️ Lähtekää yhdessä kokeilemaan sydämen rytmin muutoksia.Aikuinen rummuttaa rumpua ja lapset voivat rummutaa lattiaa, taputtaa tai vaikka hyppiä.

❤️ Kiinnitä lasten huomio tunteeseen rytmin muuttuessa. Sydän alkaa pamppailla, kun meitä jännittää, pelko saa sydämen tykyttämään ja sydämen syke hidastuu, kun rauhoitumme jne.

Miksi sitten lasten kanssa pitää tutustua tunnekehoyhteyteen?

Lapsen tunnekehoyhteyttä vahvistamalla tunteet ja niiden aiheuttamat muutokset kehossa eivät tunnu epämääräisiltä ja pelottavilta vaan tunteet ja niiden aikaan saamat muutokset itsessään voi kohdata tunnustellen. " Sydän pamppailee, kevätjuhlan esitys taitaa jännittää minua. Ei ole hätää, voin olla tämän tunteen kanssa."

Sydänrumpu myös havainnollistaa lapselle tunteiden vaihtelua, hankalaltakin tuntuvat tunteet menevät kyllä ohi.❤️


Tästä omat kaapuset


Kommentit