Kaapusten vinkit ja syyskauden 2024 teemapäivät toiminnan suunnittelun tueksi

Kaapusten vinkit ja syyskauden 2024 teemapäivät toiminnan suunnittelun tueksi

Syksyllä uuden kauden alkaessa ryhmä hakee uomiaan loman jälkeen, uusiin kasvoihin tutustutaan, oppimisympäristökin voi kaivata kohennusta ja kauden pedagogisen toiminnan suunnittelu alkaa. Tekemistä siis todella riittää! Olen itse kokenut teemapäivät hyvänä lisänä toiminnan ideointiin ja ajattelin jakaa tämän Kaapusten ideapaketin, jotta se hieman helpottaisi suunnittelutyötäsi.

Tietyt päivät huomioidaan vuosittain jo vasunkin vuoksi, mutta lapset osallistuvat innolla hauskojen teemapäivien valintaan. Esimerkiksi Vessapaperipäivästä on riittänyt hauskaa, mutta samalla on myös selvinnyt, mistä sitä tehdään, ja että joissakin maissa vessapaperia ei laiteta pyttyyn tai käytetä lainkaan! Ja mitä sitten tehdään jos ei käytetä paperia?

Muutama idea vessapaperipäivään!

Yhden rullan olemme "tuhlanneet" teemaan sopivaan koristeluun, ja kotoa olen tuonut ison paketillisen paperirullia, joista olemme rakentaneet linnoja, keilanneet ja hypänneet esteitä! Myös matemaattiset taidot ovat karttuneet, kun torni on rakennettu numerokortin osoittamasta määrästä rullia tai on laskettu, kuinka monen rullan tornin saamme pysymään pystyssä. Yhteistyötaidot ovat karttuneet samalla! Tyhjistä rullista olemme askarrelleet mm. sieniä, sattuuhan niidenkin teemapäivä samalle kuukaudelle.

Alla olevista kuvista löydät paljon teemapäiviin sopivia ideoita niin meidän Kaapusten matskuista kuin melkoinen määrä ideoita, ja hyväksi havaittuja ilmaisia tulostettavia materiaaleja! 

Tallenna kuvat klikkaamalla niitä ja tulosta ne itsellesi suunnittelutyötä helpottamaan.


Terveisin,

Tanja, vakaope, nepsy valmentaja ja lasten- ja nuorten tunnetaito-ohjaaja

Kommentit